Ik ben Saskia, een manueel therapeut voor honden, en mijn reis in deze wereld begon zo’n 13 jaar geleden. Het begon allemaal met mijn eerste hond, waarbij ik net als veel mensen besloot om naar een hondenschool te gaan. Wat aanvankelijk begon als een verplichting, groeide al snel uit tot een diepe passie. Al meer dan 10 jaar geef ik met veel plezier les op de hondenschool. In de loop der jaren heb ik talloze opleidingen en workshops gevolgd op het gebied van hondentraining en gedrag, waardoor mijn visie steeds helderder werd. Voor mij staat de relatie tussen baas en hond centraal. Ik geloof in het opbouwen van een sterke band vanaf het prille begin, waarbij zowel de baas als de hond elkaar begrijpen en ondersteunen. Communicatie, welzijn en verbondenheid vormen de kern van mijn benadering, omdat ik geloof dat deze fundamenten essentieel zijn voor effectieve training.

Mijn verhaal nam een interessante wending toen ik mijn tweede hond, een herplaatser, verwelkomde. Dit wekte mijn interesse in het lichaam van honden. Ik begon mijn reis in de wereld van hondenfitness door een opleiding te volgen tot fitnessinstructeur voor honden bij Sport hond in conditie, en met succes af te ronden. Echter, mijn honger naar kennis was nog niet gestild. Ik ging op zoek naar aanvullende opleidingen en vond deze bij Sandra Vinken Dierentherapie. Daar heb ik verschillende opleidingen gevolgd, waaronder sportmassage, myofascial release, medical taping, guasha therapie en integratieve massage, en nog veel meer. Mijn passie voor leren is alleen maar gegroeid, omdat ik geloof dat dit me in staat stelt om honden nog beter te ondersteunen en te helpen waar nodig.

“Mijn ultieme doel? Dieren ondersteunen in hun ontwikkeling en herstel, zowel fysiek als mentaal, met behulp van manuele therapie en de kracht van de natuur.”